16 Mayıs 2015 Cumartesi

KANDİL SİMİTİ



hemen hemen herkesin bi kandil simiti tarifi vardır. dün yaptığım  ve gerçekten pastane simitlerini aratmayan tarifim.

MALZEMLER

250 gr margarin yada tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çaay bardağı ılık su
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek k. sirke
1 ad yumurta sarısı 
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
1/2 çay bardağı pekmez sulandırmak için biraz su.. 

tüm malzemeleri yoğurma kabına alın en son unu ve kabartma tozunu ilave edip özlü bi hamur yoğurun. 30 dk dinlendirin, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp simit şeklini verin. daha sonra sulandırılmış pekmeze  sonra  da susama batırıp yağsız tepsiye dizin180 derecelik ısıda üzerleri kızarana dek pişirin...

Not : pekmezin olmadığı durumlarda yumurta akına batırıp sonra susama batırabilirsiniz.

afiyet olsun...






2 yorum:

Adsız dedi ki...

Gayet güzel anlatmışsınız, vaktim olursa deneyeceğim inşallah.. Teşekkürler :)

pınar aykut dedi ki...

mutlaka tavsiye ederim gayet güzel oluyor..