hemen hemen herkesin bi kandil simiti tarifi vardır. dün yaptığım ve gerçekten pastane simitlerini aratmayan tarifim.
MALZEMLER
250 gr margarin yada tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çaay bardağı ılık su
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek k. sirke
1 ad yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
1/2 çay bardağı pekmez sulandırmak için biraz su..
tüm malzemeleri yoğurma kabına alın en son unu ve kabartma tozunu ilave edip özlü bi hamur yoğurun. 30 dk dinlendirin, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp simit şeklini verin. daha sonra sulandırılmış pekmeze sonra da susama batırıp yağsız tepsiye dizin180 derecelik ısıda üzerleri kızarana dek pişirin...
Not : pekmezin olmadığı durumlarda yumurta akına batırıp sonra susama batırabilirsiniz.
afiyet olsun...
MALZEMLER
250 gr margarin yada tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çaay bardağı ılık su
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek k. sirke
1 ad yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
1/2 çay bardağı pekmez sulandırmak için biraz su..
tüm malzemeleri yoğurma kabına alın en son unu ve kabartma tozunu ilave edip özlü bi hamur yoğurun. 30 dk dinlendirin, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp simit şeklini verin. daha sonra sulandırılmış pekmeze sonra da susama batırıp yağsız tepsiye dizin180 derecelik ısıda üzerleri kızarana dek pişirin...
Not : pekmezin olmadığı durumlarda yumurta akına batırıp sonra susama batırabilirsiniz.
afiyet olsun...
2 yorum:
Gayet güzel anlatmışsınız, vaktim olursa deneyeceğim inşallah.. Teşekkürler :)
mutlaka tavsiye ederim gayet güzel oluyor..
Yorum Gönder